Velemyš obláčková

Ilustrační foto

Dříve zvaná také jako krysa obláčková – jedná se o největší myš na světě.

Rozměry myši je staví do role vítaného úlovku domorodců a lesy, které tito hlodavci obývají, závratným tempem mizí, není divu, že dnes mnozí z nich čelí hrozbě vyhubení.

Způsob života

Jedná se o zvíře aktivní převážně v noci, kdy se pohybuje v korunách stromů.

Rozměry

60 – 90 cm z toho 50 cm připadá na tělo, zbytek na ocas, váha 2 – 2,6 kg.

Rozmnožování

Samice rodí po 60 – 65 dnech březosti jedno mládě. Ihned po narození je mládě plně osrstěno.

Potrava

Listy, výhonky, plody a semena rostlin.

Výskyt

Filipíny, konkrétně pouze na ostrově Luzon.

Sponzorství

Zaslaním 2 000 Kč na účet 2048565018/3030 a uvedením „Velemyš obláčková“ ve zprávě pro příjemce se stanete její svačinářem.